Spumă de vișine

     Un desert bun și răcoros, pe care eu l-am transformat într-o înghețată de casă.

Ingrediente:
     500 de gr de vișine (am folosit vișine congelate)
     300 de ml de frișcă lichidă
     140 de gr de zahăr pudră
     3 albușuri
     Se începe cu fructele: se decongelează și apoi se fac piure cu ajutorul blenderului.
     Se bate bine frișca și se adaugă piureul de fructe. Se omogenizează compoziția.
     Urmează albușurile care, de asemenea, se bat până se obține o spumă tare, se adaugă zahărul pudră și se amestecă în continuare până când devin o bezea lucioasă. Se amestecă cu compoziția de frișcă și vișine.
     Dacă vreti să o serviți ca spumă și nu ca inghețată, compoziția se pune în forme și se lasă aprox. o oră la frigider. 
     Pentru înghețată, eu am tapetat o tavă de chec cu hârtie de copt, am turnat în ea spuma de fructe și am pus tava la congelator până când s-a întărit bine spuma (cam 2-3 ore). 
Poftă bună!
Advertisements
Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: